Hert biefstuk met pastinaak vadouvan crème en stoofpeer

  • 30 min
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Bereiding

  • 1

    Schil de peertjes en halveer deze zodat je de klokhuizen eruit kunt halen. Of laat ze mooi heel wanneer je een appelboor in huis hebt om het klokhuis te verwijderen.

  • 2

    Gaar de peertjes in de rode port, rode wijn, steranijs, kaneel, laurier, kristal suiker en de sap van de sinaasappels.

  • 3

    Schil ondertussen de pastinaken en snijd deze in gelijke blokken. Breng in een pan met water en zout aan de kook tot het gaar is.

  • 4

    Pureer de pastinaak en voeg een klontje boter, scheutje room, vadouvan en peper en zout toe en meng goed door.

  • 5

    Snij de hertenbiefstuk in 4 gelijke (even dikke) plakken. Bak de biefstukjes mooi goud bruin aan in de rest van de boter. Bak ze 1,5 minuut per kant zodat deze nog mooi rood is van binnen.

  • 6

    Wanneer de stoofpeertjes mooi gaar zijn (het liefst een dag van tevoren maken zodat deze ook mooi donker kleuren) samen met de crème en het biefstukje op het bord leggen. Voeg als laatst nog wat jus toe waarin de biefstukjes gebakken zijn.

    Bon appetit!