Tom kha kai soep (kerstmenu)
- 90 minuten
- Makkelijk
Ingrediënten
- Kippenvleugels500 gram
- Vers limoenblad5 stuks
- kokosmelk2 dl
- limoen1 stuks
- Kipdij200 gram
- Verse laos1 stuk
- knoflook2 tenen
- vissaus2 eetlepels
- Verse sereh1 stengel
- lente ui1 stengel
- rode peper1 stuks
- tauge 100 gram
- koriander3 plukjes
Bereiding
-
1
Breng de kippenvleugels en de kipdij samen met ongeveer 2 liter water, de laos, limoenblad, knoflook, sereh en de vissaus net niet aan de kook en laat het geheel op laag vuur lekker trekken voor zeker 90 minuten.
-
2
Snijd de bosui en de rode peper in hele kleine stukjes.
-
3
Haal de pan van het vuur en zeef deze boven een andere pan.
-
4
haal de stukjes kipdijfilet eruit en laat deze ietwat afkoelen alvorens je deze in kleine stukjes snijd.
-
5
Voeg de rode peper nog kort toe aan het water en voeg eventueel nog een extra bouillon blokje toe of wat extra zout of maggi. Voeg ook de kokosmelk toe en laat nog even kort op het vuur staan.
-
6
Doe de taugé, de koriander en kipdijfilet blokjes in de kommetjes waarin je de soep wilt serveren en giet hierop de warme soep.
Eetsmakelijk!