Steamed bun met geplukte kalkoen (voorgerecht kerstmenu)
- 120 minuten
- Makkelijk
Ingrediënten
- Kalkoen dijen800 gram
- boter50 gram
- knoflook2 tenen
- witte ui1
- Tex mex kruiden20 gram
- steamed bun8
- stengels bosui2
- Blank sesamzaad10 gram
- home made Thaise saus150 ml
- birambi lekker bekkie10 gram
Bereiding
-
1
Snipper de ui en de knoflook en bak deze in de boter glazig.
-
2
Voeg de kalkoendij toe en bak deze rondom bruin aan op middelhoog vuur.
Zet vervolgens de hittebron laag en laat het geheel minimaal 90 minuten pruttelen. -
3
Voeg de Thaise saus samen met de birambi en meng dit door elkaar.
-
4
snij de bosui in fijne ringetjes en brand de sesam zaadjes kort licht bruin in de pan zonder vetstof.
-
5
Wanneer de kalkoendij lang genoeg geprutteld heeft kun je dit checken door met 2 vorken het vlees van elkaar de drukken. Wanneer het vlees relatief makkelijk uit elkaar valt is het vlees klaar.
Haal deze dan uit de pan en laat iets wat afkoelen.