Saté deluxe
- 20 min
- Makkelijk
Lekker en eenvoudig recept voor 4 personen.
Ingrediënten
- Ratu culinair sate saus (neutral en pittig)1 zakje
- Sate stokje12 stuks
- Nasi1000 gram
- Loempia4 stuks
- komkommer1 stuks
- Eieren4 stuks
- Sushi azijn1 dl
- gembersiroop1 dl
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de 4 loempia’s in de oven en bak deze in 17 minuten goud bruin.
-
2
Snij de komkommer in de lengte door de helft en snij er vervolgens halve maantjes van. Meng de sushi azijn en de gembersiroop door elkaar en voeg hieraan de komkommer toe. Zet een bakje op de komkommer en zorg dat er druk op komt te staan zodat de komkommer lekker kan marineren.
-
3
Zet een pannetje met 2 dl water op het vuur en breng aan de kook. Bak ondertussen de sate aan in een bakpan. Wanneer het water kookt voeg je het zakje met de sate saus toe en meng goed met een garde.
-
4
Bak in een wok pan de nasi tot deze goed warm is en bak ondertussen een spiegeleitje.
-
5
Haal de loempia’s uit de oven en wanneer de sate gaar is kun je alles gaan dresseren op borden.
Eetsmakelijk!