Thaise kip ovenschotel

  • 35 min
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Thaise kip750 gram
  • Courgette1 stuks
  • witte ui2 stuks
  • knoflook2 teentjes
  • paprika 3 stuks
  • bladerdeeg3 blaadjes
  • Eieren1 stuks
  • kruimige aardappelen1 kg
  • kookroom2 dl
  • Zaanse mayonaise2 eetlepels
  • grove mosterd1 eetlepel
  • roomboter30 gram

Bereiding

  • 1

    Schil de aardappelen en snij in kleine stukken en kook deze gaar in water met flink wat zout. Snij de groenten in gelijke stukken.

  • 2

    Snipper de knoflook fijn en fruit deze aan in een wokpan met een laagje olie. Voeg daarna de gesneden groenten toe.

  • 3

    Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • 4

    Giet de aardappelen af wanneer deze gaar zijn en pureer het geheel. Voeg de room, boter en peper en zout toe en meng deze tot een gladde massa.

  • 5

    Pak een ovenschaal en verdeel de aardappel puree hierin. Voeg daar bovenop de gebakken groenten toe en vervolgens de Thaise kip. Maak af met bovenop de bladerdeeg.

  • 6

    Kluts het eitje goed door en smeer hiermee de bladerdeeg in. Bak de ovenschaal in 25 minuten af op 210 graden.

    Smullen maar, en vergeet vooral niet te blazen!

    Eetsmakelijk!