Kip Surinaamse masala

  • 30 min
  • Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

  • 1

    Zet een pan op met ruim water en doe hierin de limoenblaadjes en flink wat zout en breng aan de kook

  • 2

    Maak de groenten schoon en blancheer deze kort in het water waarin we later de rijst koken

  • 3

    Snijd ondertussen de kipdijfilet in gelijke blokjes

  • 4

    Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan.

  • 5

    Voeg de rijst toe in het water waarin je de groenten kort gaar gekookt hebt.

  • 6

    Zet het vuur van de knoflook en ui hoger en bak hierin de kipdijfilet goudbruin aan.

  • 7

    Voeg de Surinaamse masala toe en bak deze kort mee.

  • 8

    Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel tot een mooie dikte koken.

  • 9

    Voeg als laatste de groenten en de gesneden ananas toe.
    Eet er lekker de kroepoek bij!

    Eetsmakelijk!