Kip Surinaamse masala
- 30 min
- Makkelijk
Ingrediënten
- Switi bori Surinaamse masala3 eetlepels
- Kipdij700 gram
- Nutco pure creamed kokosconcentraat3 dl
- knoflook3 teentjes
- witte ui2 stuks
- witte rijst400 gram
- Vers limoenblad3 blaadjes
- kousenband of haricoverts1 kg
- Ananas200 gram
- kroepoek1 zak
Bereiding
-
1
Zet een pan op met ruim water en doe hierin de limoenblaadjes en flink wat zout en breng aan de kook
-
2
Maak de groenten schoon en blancheer deze kort in het water waarin we later de rijst koken
-
3
Snijd ondertussen de kipdijfilet in gelijke blokjes
-
4
Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan.
-
5
Voeg de rijst toe in het water waarin je de groenten kort gaar gekookt hebt.
-
6
Zet het vuur van de knoflook en ui hoger en bak hierin de kipdijfilet goudbruin aan.
-
7
Voeg de Surinaamse masala toe en bak deze kort mee.
-
8
Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel tot een mooie dikte koken.
-
9
Voeg als laatste de groenten en de gesneden ananas toe.
Eet er lekker de kroepoek bij!Eetsmakelijk!