Kip Opor

  • 60 minuten
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Bereiding

  • 1

    Snipper de ui en knoflook fijn en bak deze aan in de olie.

  • 2

    Voeg kort alle kruiden toe en bak even mee.

  • 3

    Meng de kokosroom met de helft aan water en voeg deze toe aan de kruiden.

  • 4

    Snijd de kipdijfilet (je kunt wanneer je een gezondere maaltijd wilt ook kipfilet gebruiken) in ongeveer 3 gelijke stukken. Voeg de gesneden kip toe aan het kruiden/room mengsel. En laat lekker pruttelen voor minimaal 45 minuten.

  • 5

    Breng ondertussen een pan water aan de kok. Blancheer hierin de boontjes kort. Kook hierna de 4 eitjes.

  • 6

    Wanneer de kip mooi gaar is kunnen de boontjes en de gesneden paprika worden toegevoegd (of apart geserveerd worden). Pel de eitjes en snij deze door de helft om ze vervolgens op het gerecht te presenteren.

    Wanneer het lukt maak dan de kip opor al een dag eerder klaar zodat de smaken nog beter in het vlees en de saus kunnen trekken voor een optimale smaak ervaring!

    Bon appetit!!