Kalkoendij met spruitjes en aardappelgratin
- 75 min
- Makkelijk
Ingrediënten
- Kalkoen dijen2 stuks
- witte ui2 stuks
- knoflook2 teentjes
- spruitjes800 gram
- vastkokende aardappelen1 kg
- kookroom3 dl
- Eieren2 stuks
- geraspte kaas100 gram
- Truffeltapenade2 eetlepels
Bereiding
-
1
Bak de kalkoendijen in een braadpan in de boter goudbruin. Voeg dan de gesnipperde knoflook en uien toe en bak kort mee. Doe er een glas water bij en laat in 60 minuten gaar sudderen.
-
2
Schil de aardappelen en snij er dunne plakjes van van ongeveer 2 mm dik.
-
3
Meng de room, eieren, geraspte kaas, truffeltapenade, peper en zout in een kommetje. Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
4
Leg de aardappelen in een ovenschaal en overgiet het geheel met het room mengsel. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven.
-
5
Maak de spruitjes schoon en blancheer deze in ruim kokend water met genoeg zout.
-
6
Haal de aardappelgratin uit de oven als er een mooi bruin korstje bovenop is ontstaan en wanneer het mes erdoorheen glijd als je erdoorheen prikt.
-
7
De kalkoendijen zijn mooi gaar wanneer het vlees van het bot afvalt als je er met een vork inprikt.
-
8
Bak de spruitjes even kort op in roomboter en maak de bordjes mooi op.
Eetsmakelijk!