Gevulde BBQ kalkoen (filmpje te zien op onze social media accounts)

  • 180 minuten
  • Gemiddeld

Een keer een unieke kalkoen met kerst op tafel dit jaar? Probeer dit leuke recept. Voor te bereiden in 35 minuten en te bereiden in 180 minuten. Bekijk eventueel ook het filmpje op onze social media kanalen @poelierkouters
Bijzondere benodigdheden is slagerstouw (te verkrijgen in de winkel) en een kernthermometer.

Ingrediënten

Bereiding

  • 1

    Voeg de Knoflook, rozemarijn, tijm en het zeezout samen.

  • 2

    Snij de kalkoen dijen in blokjes en de champignons in plakjes.

  • 3

    Draai de kalkoendij blokjes en de kastanje champignons plakjes samen met de overige ingrediënten als grof gehakt fijn in de keukenmachine of met een blender.

  • 4

    Vul de kalkoen in de holte met het mengsel. Bind dan de kalkoen goed stevig dicht met de poten en de vleugels erbij.

  • 5

    Bereidt de BBQ voor op 160 graden. Smeer de buitenkant van de kalkoen in met het zoutkruiden mengsel en druppel er nog wat olijfolie overheen. Leg dan de kalkoen op het rooster van de bbq en steek de kernthermometer in het midden van het borststuk van de kalkoen. Stel deze in op 67 graden. Dit kan ongeveer 3 uur duren.

  • 6

    Haal de kalkoen bij het behalen van de kerntemperatuur van de bbq en pak deze goed in de aluminiumfolie en laat nog minimaal 15 minuten rusten.

  • 7

    Serveer met een gewenst garnituur zoals bijvoorbeeld hasselback aardappeltjes en een lekkere waldorf salade!

    Bon Apetit!