Gerookte kip cocktail met burrata (kerstmenu)
- 35 minuten
- Makkelijk
Ingrediënten
- Gerookte kip400 gram
- mango 1 stuk
- pijnboompit 10 gram
- limoen 1 stuk
- granny smit1 stuk
- avocado 1 stuk
- veldsla of gemixte sla 2 handjes
- mini burrata4 stuks
- komkommerkwart stuks
- balsamico azijn 2 eetlepels
- verse pesto 2 eetlepels
- Zaanse mayonaise 2 eetlepels
- tuinkers of andere garneer cressje plukje
Bereiding
-
1
Haal de burrata uit het vocht en laat deze minimaal een uur op kamer temperatuur komen.
-
2
Snijd de gerookte kip, mango, komkommer en de avocado in mooie niet te grootte blokjes en voeg deze samen in een kom. Groot genoeg om alle ingrediënten in te kunnen mengen.
-
3
Bak de pijnboompitten in een droge pan tot deze mooi bruin gekleurd zijn. Laat deze afkoelen en voeg toe aan de kom met ingrediënten.
-
4
Pak de limoen en rasp hiervan een dun laagje van de schil van de limoen boven de kom met ingrediënten. Zorg ervoor dat je niet teveel van het witte mee schaaft dit kan bitter zijn.
-
5
Snijd als laatste de appel in dunne plakjes en daarna in dunne reepjes (julienne) en voeg deze toe aan de ingrediënten. Doe dit echt pas als laatste net voordat er gegeten gaat worden anders verkleurd de appel en wordt het bruin.
-
6
voeg daarna de mayonaise en peper en zout toe aan het geheel. Meng dit goed door elkaar.
-
7
Gebruik voor het opmaken mooie glazen zoals op de foto is te zien bijvoorbeeld een cocktail glas. Onderin de veldsla of gemixte sla. Daarbovenop de ingrediënten uit de kom. Daar weer bovenop de burrata 1 per persoon. Maak het geheel af door de balsamico azijn en de pesto over de glazen te verdelen en doe dit over de burrata voor een mooi effect. Top het af met de tuinkers en eetsmakelijk!