Amandelcake, bosvruchten, witte chocolade schots en vanille ijs (kerstmenu)
- 60
- Gemiddeld
Ingrediënten
- Eieren1 stuk
- bloem10 gram
- boter25 gram
- amandelspijs 110 gram
- bevroren bosvruchten mix250 gram
- geleisuiker speciaal 100 gram
- wilde rijst 50 gram
- witte chocolade druppels150 gram
- Vanille roomijs 250 gram
Bereiding
-
1
Smelt de chocolade au bain marie.
-
2
Zet een ruime pan op met een flinke laag met zonnebloemolie. Verhit de pan en zorg dat je een thermometer bij de hand hebt. De olie moet tussen de 195 en 210 graden zijn. Wanneer deze temperatuur bereikt is voeg dan de rijst voorzichtig aan de olie toe. De rijst zal snel poffen en naar boven drijven. Haal dan direct uit de pan met een zeefje en laat uitlekken op een keukenpapiertje en strooi er wat zout overheen.
-
3
Voor de cake voeg je de eieren samen met de spijs in een kom en meng deze goed. Voeg vervolgens de gesmolten boter en als laatst de bloem toe en zorg voor een egaal beslag. Zet in de koelkast.
-
4
Verwarm de bosvruchten in een pannentje en voeg hieraan de geleisuiker toe. Laat een aantal minuten goed doorkoken. Zet dit vervolgens in de koelkast.
-
5
Voeg voor de chocolade schotsen de gepofte rijst samen met de gesmolten chocolade en meng het door elkaar. Smeer dit vervolgens uit over een plaat met daarop een bakpapiertje. en zet dit in de koelkast.
-
6
Doe het cake baslag in cake silicone matjes of vormpjes en vul deze niet te hoog af (de cake gaat nog iets in volume stijgen). Zet deze in de oven op 170 graden voor ongeveer 12 minuten tot de cakejes gaar zijn.
-
7
Wanneer de chocolade schotsen goed afgekoeld zijn kun je deze in mooie stukken breken.
-
8
Serveer de cake lauwwarm voor het lekkerste resultaat.
Eetsmakelijk!