Orzo met kip vleugeltjes

  • 55 min
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Orzo500 gram
  • Witte ui2 stuks
  • knoflook3 stuks
  • Verse spinazie450 Gram
  • bospaddestoelen400 gram
  • cherrytomaatjes400 gram
  • rozemarijn2 takjes
  • zeezout15 gram
  • Kippenvleugels1 kg
  • water8 dl
  • Bouillonblokje2 stuks
  • parmezaanse kaas80 gram

Bereiding

  • 1

    Doe de kippenvleugels in een pan met +/- 8 dl water en de blokjes kippenbouillon en breng aan de kook. Laat een half uur of langer trekken op laag vuur.

  • 2

    Halveer de cherry tomaatjes en doe in een ovenschaal samen met de de helft van de fijngesneden knoflook, olie, peper, zout en rozemarijn. Meng alles goed en zet deze in de oven op 150 graden voor 50 minuten.

  • 3

    Zeef de vleugeltjes en vang de bouillon op.

  • 4

    Snipper de ui en overige knoflook en bak deze in de olie in een wokpan. Voeg dan de orzo toe en bereid het net als risotto. (voeg beetje voor beetje de bouillon toe tot de orzo mooi gaar is).

  • 5

    Bak in een braadpan de vleugeltjes (die al gaar zijn) nog mooi goud bruin in de olie of boter.

  • 6

    Bak de bospaddestoelen goudbruin en voeg als laatst de spinazie toe en bak kort mee. Maak dan de bordjes op en dresseer af met de gedroogde tomaatjes.

    Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Koop dan kant en klare vleugeltjes uit de gril en kant en klare zon gedroogde tomaatjes!

    Eetsmakelijk!!