Thaise kip ovenschotel
- 35 min
- Gemiddeld
Ingrediënten
- Thaise kip750 gram
- Courgette1 stuks
- witte ui2 stuks
- knoflook2 teentjes
- paprika 3 stuks
- bladerdeeg3 blaadjes
- Eieren1 stuks
- kruimige aardappelen1 kg
- kookroom2 dl
- Zaanse mayonaise2 eetlepels
- grove mosterd1 eetlepel
- roomboter30 gram
Bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij in kleine stukken en kook deze gaar in water met flink wat zout. Snij de groenten in gelijke stukken.
-
2
Snipper de knoflook fijn en fruit deze aan in een wokpan met een laagje olie. Voeg daarna de gesneden groenten toe.
-
3
Verwarm de oven voor op 210 graden.
-
4
Giet de aardappelen af wanneer deze gaar zijn en pureer het geheel. Voeg de room, boter en peper en zout toe en meng deze tot een gladde massa.
-
5
Pak een ovenschaal en verdeel de aardappel puree hierin. Voeg daar bovenop de gebakken groenten toe en vervolgens de Thaise kip. Maak af met bovenop de bladerdeeg.
-
6
Kluts het eitje goed door en smeer hiermee de bladerdeeg in. Bak de ovenschaal in 25 minuten af op 210 graden.
Smullen maar, en vergeet vooral niet te blazen!
Eetsmakelijk!