Hazenrug met preiselberen-port saus, knolselder en aardappelkroketjes

  • 30 min
  • Moeilijk

Ingrediënten

  • Hazenrugfilet2 stuks
  • Preiselberen3 dl
  • Knolselderij1
  • Aardappel kroketjes800 gram
  • Boter30 gram
  • Witte ui1 stuks
  • Knoflook2 teentjes
  • Rode port2 dl

Bereiding

  • 1

    Snipper de knoflook en ui en bak deze aan in een saus pannetje. Voeg hieraan de port toe en flambeer dit. Laat tot de helft inkoken en voeg de preiselberen toe en warm het geheel op.

  • 2

    Schil de knolselderij en snij blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Blancheer deze blokjes beetgaar in ruim kokend water met zout.

  • 3

    Bak de aardappelkroketjes in de oven of airfryer.

  • 4

    Bak de hazenrugfilet goud bruin in de boter. Gaar het geheel in 7/8 minuutjes mooi rosé.

  • 5

    Peper en zout de knolselderij en de hazenrugfilet.

    Maak de bordjes op.

    Eetsmakelijk!